Skip to content

Buitenspeeldag 2018

Doe mee met uw straat aan de Buitenspeeldag op woensdag 13 juni 2018

Sinds 1994 wordt er in Nederland elk jaar een Nationale Buitenspeeldag gehouden (tweede woensdag in juni). Op die dag worden overal in ons land straten afgesloten voor verkeer, zodat kinderen er zonder gevaar naar hartenlust kunnen spelen.

De dag is een ook echte actiedag met spandoeken, folders, ouders en natuurlijk veel spelende kinderen op straat. Door het afsluiten van de straten wordt de aandacht gevraagd van omwonenden, de gemeente en voorbijgangers. Elke straat, buurt of school kan meedoen om zo de eigen omgeving veiliger en kindvriendelijker te maken.

De Buitenspeeldag heeft ook een positieve invloed op de onderlinge contacten, onder buurtbewoners van alle leeftijden. Samen bij de spelende kinderen een kopje koffie drinken en elkaar ontmoeten.

 

In 2018 is de Buitenspeeldag op woensdag 13 juni.

Straatbewoners organiseren zelf in hun eigen straat de Buitenspeeldag. Dit kan op veel manieren, door allerlei spelletjes te organiseren, te schminken, een springkussen of ander groot speelgoed op de straat te plaatsen. ZorgDat geeft advies en ideeën en helpt met het krijgen van de vergunning en wegafsluitingen. Om de Buitenspeeldag in Harderwijk op een veilige manier door te laten gaan met leuke, gezellige en zinvolle activiteiten is financiële ondersteuning mogelijk.

Wilt u meer weten? Of aan de hand van ideeën en ervaringen van andere straten eens met elkaar van gedachten wisselen? Op woensdag 16 mei organiseren de opbouwwerkers van ZorgDat een informatieavond. U bent van harte welkom van 19.30-21.00 uur aan de Deventerweg 4. Aanmelden wordt op prijs gesteld.

Heeft u belangstelling? Of wilt u graag meer informatie? Of weet u al dat u mee wilt doen met jullie straat? Neem dan contact met ons op via 0341-434656 of 06 12099799 of stuur een email aan Rinet Brinks; rinetbrinks@zorgdat.nl

Info voor de deelnemende straten 2018

Back To Top