Skip to content

Driewielfiets voor senioren, ontdek ‘m 16 juni in de Kiekmure

DRIEWIELFIETS VOOR SENIOREN, ONTDEK ‘M

op zaterdag 16 juni tussen 10.30 en 15.00 uur in De Kiekmure, Harderwijk

gratis en vrijblijvend

Op zaterdag 16 juni is er voor de senioren in Harderwijk en wijde omgeving alle gelegenheid om in Sociaal Centrum De Kiekmure (Tesselschadelaan 1, Harderwijk) een variatie driewielfietsen uit te proberen en te vergelijken.

De Harderwijkse vrijwilliger Jannie Bunk die de driewielfiets onder de aandacht wil brengen van senioren als keuze om veilig mobiel en in beweging te blijven, legt uit:

“Het gevoel van vrijheid dat dit gezonde rijwiel brengt, gun je iedereen die vanwege de leeftijd bang is om te vallen of op- en afstapproblemen krijgt. Blijven fietsen, dat kan met de driewielfiets. En juist omdat je met de fiets niet omvalt, moet je wel even oefenen. Als je altijd gefietst hebt, moet je nu afleren om je evenwicht te willen bewaren. Daar kan een vrijwilliger, zoals ik, bij helpen.”

De Fietsersbond is op 16 juni present. Met hun campagne Van 2 naar 3 wil de Fietsersbond de veilige driewielfiets voor senioren promoten. Zie de website: https://www.fietsersbond.nl/de-fiets/fietssoorten/driewielfiets/

Jannie vervolgt: “Die dag zijn verschillende merken en modellen beschikbaar. Er is ook een gemoduleerde driewielfiets, die laat zien dat je eigen (elektrische) fiets omgebouwd kan worden. Dan wordt het achterwiel vervangen door een module van twee achterwielen (geen zijwielen). Het overwegen waard. Maar wie weet dat nou?”

Benieuwd ? Kom dan op 16 juni tussen 10.30 en 15 uur naar De Kiekmure.

Liefst tevoren (in verband met de organisatie) even aanmelden bij Jannie Bunk 06-49692107 / j.bunk@mail.com  

Back To Top