Skip to content

Buitenspeeldag

Tijdens deze dag kunnen kinderen gewoon op straat spelen. Er hoeft dan geen rekening gehouden te worden met de auto’s die door de straat rijden.
Aangemelde straten worden namelijk afgesloten voor al het verkeer. Kinderen kunnen zo spelen waar zij dat normaal niet kunnen.
De buitenspeeldag wordt gehouden in de maand juni op een woensdag. Er is ook een mogelijkheid om het op zaterdag te organiseren.

Wat te doen?
Als bewoner kunt u zich aanmelden bij Zorgdat. Hier kan je de activiteit melden en Zorgdat helpt met het afsluiten van de straat en de eventuele vergunning.
Na aanmelding krijgt u een uitnodiging voor een informatieavond. Zorgdat geeft u dan ideeën en suggesties. Wat kan er georganiseerd worden? Wat is mogelijk?
Waar moet ik aan denken? Dat zijn maar enkele vragen waar antwoord op gegeven wordt.

Reservering in het jaarplan
Wijkplatform Frankrijk wil graag bijdragen aan de buitenspeeldag. Er is dan ook geld gereserveerd voor deelnemers.
Via info@wijkplatformfrankrijk.nl kunt u de activiteit aanmelden. Het Wijkplatform bekijkt de aanmelding en stelt dan eventueel geld beschikbaar voor de aanschaf of huur van bepaalde spullen.
Meldt de activiteiten, leuke dingen aan. Dan plaatsen wij het op onze website, facebook en twitter. Samen maken we de wijk!

“Gezelligheid maak je samen!”

Buitenspeeldag in Frankrijk
De boomkamp heeft in 2017 een leuke activiteit georganiseerd voor kinderen. Het Wijkplatform heeft hiervoor geld beschikbaar gesteld, zodat de dag nog leuker kon worden.
Hoe pakt u dit aan?

  • Bedenk een leuke activiteit;
  • Trek “gezamenlijk” op met de buren;
  • Benader actief mensen voor hulp;
  • Stel een plan op;
  • Omschrijf duidelijk wat de plannen zijn en wat er nodig is;
  • Opgeven via Zorgdat en doorgeven aan het Wijkplatform Frankrijk.

Contact met de buren, contact in de buurt, wijk of straat is erg belangrijk. Door de buitenspeeldag wordt “sociaal contact” gestimuleerd.

Een tekstje uit de wijk!

Een stukje boomkamp
Wat is er nu leuker voor kinderen dan buitenspelen met vriendjes? Buiten gaat een nieuwe wereld voor ze open en tijdens het spelen leggen ze een stevige basis in hun motorische en emotionele ontwikkeling. Deze redenen hebben er aan bijgedragen om een buitenspeeldag te organiseren voor en in onze buurt.

Tijdens de dag konden de kinderen worden geschminkt, kon er worden gesprongen op het springkussen, estafettes worden gedaan op de stormbaan en konden de kinderen meedoen aan verschillende clinic’s zoals kickboksen en dansen. Naast deze activiteiten konden ze uiteraard ook spelen in de speeltuin, voetballen op het veldje en met behulp van leskaarten vele andere leuke activiteiten doen.

De straten werden afgezet met hekken en de mensen van het rode kruis en de vele andere vrijwilligers zorgden voor een veilige en zeer geslaagde middag. We hebben op deze middag vele positieve berichten ontvangen. Om jullie een indruk te geven van de dag, hebben we onder dit artikel een aantal foto’s geplaatst.

Lijkt het je nu ook leuk om de volgende keer hier aan mee te helpen. Neem dan even  contact op met Sander Schuiteman. Zijn telefoonnummer is 06 24 22 78 76. Hij zal dit dan alvast noteren en er ter zijner tijd nog eens contact over opnemen.

Back To Top