skip to Main Content

Wijkboa

De nieuwe naam van de wijkboa’s is tegenwoordig Dienst Handhaving.
Zij zijn er om in de wijken allerlei problemen, conflicten en andere zaken proberen op te lossen waar de politie niet meer aan toe komt of geen tijd meer heeft.
Ook bekeuringen zoals verkeerd parkeren en dergelijke worden door de handhavers uitgeschreven en niet meer door de politie.
Ziet u ze in de wijk rijden, fietsen of lopen u kunt ze gerust aanspreken en daar uw vraag, klacht of wat dan ook stellen.
Zij geven u direct antwoord of nemen uw gegevens op en komen daar dan later op terug.

Lisette Dresseleers.

Na een stage van 3 maanden in 2015 in Harderwijk bij Stadstoezicht/ Handhaving, ben ik aan de slag gegaan als Wijk-Boa  in de wijken; Frankrijk, de Zeebuurt, Lorentz en Hierden.

Deze wijken hebben een rijke historie en dat zien we terug in veel dingen, onder andere door de bebouwing en de straatnamen. Erg leuk en interessant om hierover te horen vertellen en te lezen.

Het zeer brede werkveld in Harderwijk voor een Boa spreekt mij aan. Er zijn daardoor vele mogelijkheden om je verder te specialiseren in een aantal werkvlakken. Behalve als  uw Wijk-Boa, ben ik mij steeds meer aan het specialiseren in de Jeugd. Dit is een behoorlijk brede, uitdagende en boeiende groep, waarbij alle facetten van het Boa-werk aan bod komt.

U kunt ons in uw wijk en/of bij een wijkoverleg tegen komen. Spreek ons dan gerust aan.

Belt u anders met het klantcontactcentrum gemeente Harderwijk  0341-411911 of  Snel Herstel 0341-411433.

Ruud Hinse

Remy Eekhof

Back To Top